2007. szeptember 06., csütörtök - 10:00 Nyomtatás E-mail
Gyors karrierlehetőség a Lidl-nél
Vezetői utánpótlásprogram itthon és külföldön
Hardy Balázs
Hardy Balázs
Folyamatosan keres vezetői utánpótlás-programjára tehetséges diplomás pályakezdőket vagy néhány éves szakmai tapasztalattal rendelkezőket a Lidl. A Magyarországon is dinamikusan fejlődő kereskedelmi áruházlánc többhónapos, tudatos és kidolgozott szakmai betanulási programmal segíti a beilleszkedést, versenyképes bért és hosszú távú, gyorsan elérhető karriert kínál.

Hirdetés

Hardy Balázs Németországban szerzett közgazdász diplomát, majd frissdiplomásként Magyarországra visszatérve a Budapesti Corvinus Egyetem állásbörzéjén keresett állást. Itt találkozott a Lidl Magyarország képviselőivel. "Már Németországból ismertem az élelmiszerláncot és egyből jelentkeztem is az állásajánlatukra". Balázs több körös interjúkon át jutott be a céghez, ahol magyarországi vagy németországi betanulási lehetőséget ajánlottak neki a vezetői utánpótlásprogram keretében. Ő a németországi betanulást választotta.

Február óta vesz részt a programban, hat hetes turnusban váltogatja a boltokat és megtalálta számítását. "Sokat fejlődtem, nagyon jól érzem magam. A vezetők jelezték, hogy hosszú távra terveznek, a betanuláshoz pedig megadtak minden eszközt és segítséget. Mentor segíti a munkámat, céges autót kaptam korlátlan használatra, folyamatos tréningeken veszek részt" - mondja. Balázs példája nem egyedi, bárki megtalálhatja számítását a Lidl-nél, aki megfelel az elvárásoknak.

Elvárások, a pályázás menete

Folyamatosan lehet jelentkezni a vezetői utánpótlásprogramra. Előnyt jelent a gazdasági vagy kereskedelmi végzettség és a némettudás, de a más diploma sem kizáró ok és az angolnyelv-ismeret is ellensúlyozza a német hiányát.

A jelentkezőknek érdemes szem előtt tartani az alapos, átgondolt írásbeli pályázatot. Az önéletrajzból és a motivációs levélből érződnie kel a precízségnek, a pontosságnak, az igényességnek, a pályázat cégre szabottságának. Fényképet kérnek az önéletrajzhoz és szeretik, ha a jelentkezők diplomamásolatot is mellékelnek.
A felvételi során főként a személyiséget, a vezetői potenciált és a vállalati kultúrához való illeszthetőséget nézik. Az egy éves betanulás jelzi, hogy a cég hosszú távra szeretné magánál tartani a tehetséges fiatalokat.

Az új munkatársak karrierje az értékesítésben indul. A kasszától az árubeszerzésen át a vezetői feladatokig a bolt működésének minden szeletébe betekintést nyernek, sőt az idő múlásával egyre nagyobb felelősséggel járó feladatokat bíznak rájuk. Hardy Balázs például most éppen a több boltért is felelős területi vezetőt helyettesíti. A Lidl-nél minden munkatárstól elvárják a rugalmasságot, kiváló teljesítménnyel bárki számára gyorsan elérhető vezetői pozíció.

Diploma előtt állóknak: gyakornoki program

A Lidl nem csupán frissdiplomásokat, hanem még egyetemre és főiskolára járó fiatalokat is vár. Szeptembertől az egyetemeken és főiskolákon az utolsó éves hallgatóknak indítanak gyakornoki programot, melynek célja, hogy a diploma megszerzése után a hallgató már úgy kezdhessen a cégnél, hogy jól ismeri az adott területet, nem kezdőként kapcsolódik be a vezető-utánpótlási programba.

A vezetői utánpótlásprogramra e-mailben a következő címen lehet jelentkezni:

palyazatok@lidl.hu

(X)