2006. január 31., kedd - 10:00 Nyomtatás E-mail
Önéletrajz esszé formában
Ritka, de nem példa nélküli
Folyó szöveget is kérnek
Folyó szöveget is kérnek
A közelmúltban formabontó ötlettel rukkolt elő az egyik hazai PR-ügynökség. Egy álláshelyük betöltéséhez a megszokott önéletrajzok helyett a cégvezetés 1-2 oldalas bemutatkozó esszét kért a jelentkezőktől. A HR-esek nem tartják célravezetőnek a fogalmazásos formát, és nem számítanak ennek a formátumnak a tömeges elterjedésére.

Hirdetés

"Eddig is rengeteg alkalommal kerestünk embereket a különböző pozíciókra. Azelőtt leginkább a hagyományos, már megszokott önéletrajzokat kértük be a jelentkezőktől. A tapasztalatok azt bizonyították: ezekből nem derül ki elég információ a hozzánk pályázókról. Az is problémát okozott, hogy az önéletrajzok unalomigegyformák voltak. A felsorolásban mindig az adott pozícióhoz kapcsolódó, ugyanaz a három egyetem vagy főiskola szerepelt. A jelentkezők szakmai előélete is többé-kevésbé egyforma volt, ezért ezekből sem tudtunk meg sok mindent. Hamar kiderült, hogy a szakmai önéletrajzok nem elég erőteljes szűrők a megfelelő ember megtalálására"- mondja Nagy Réka, a Mediawise Kft. ügyvezető igazgatója.

200 pályázó egy helyre

"Összességében nagyon esetlegesen működött a hagyományos rendszer. A különböző pályázatainkra beérkező, esetenként több mint 200 jelentkező közül kiválasztottunk húsz embert, őket hívtuk be az állásinterjúra. Nem sokkal később döntöttünk a változtatás mellett" meséli Nagy Réka.

Az esszé CV jobban szűr?

"Mindenképpen szerettünk volna valami olyat, amiből több minden megtudható a pályázókról már első kézből. A cég ugyanis konkrét embert, személyiséget keres, tulajdonságokkal, készségekkel, hozzáállással. Már önmagában az is jelzésértékű, hogy a pályázók nem sajnálták a fáradtságot és megírták az esszét. Ez nagyobb hajlandóságról árulkodik, mint a már meglévő önéletrajzból küldeni egy csatolt fájlt" - teszi hozzá az ügyvezető.

"Az esszé CV abban is segíthet, hogy felvet bizonyos kérdéseket: mennyire könnyen dolgozza fel a pályázó a szokatlan helyzeteket és mennyire képes megnyílni egy számára ismeretlen szituációban" - summáza a szokatlan pályáztatás jellemzőit Nagy Réka.

A HR -esek szerint egyedi jelenségről van szó

"A legtöbb helyen még mindig az amerikai, vagy az európai típusú, szabvány -önéletrajz a divat. Nem valószínű, hogy az esszé -cv széles körben elterjedjen" - véli Fertig Balázs, a Harp Consulting tanácsadója, aki nem tartja jó ötletnek az esszé CV alkalmazását, kiváltképp az idő hiánya miatt.

"Jelenleg a szakembereknek átlagosan 3-5 perc áll a rendelkezésükre arra, hogy átnézzék a jelentkezők anyagait. Ebbe az időkeretbe nem fér bele, hogy esszés önéletrajz feldolgozása - véli Fertig Balázs. Ezt a munkaerő-kiválasztási típust egyedi jelenségnek tartja. Arra sem számít, hogy széles körben elterjedhessen ez a módszer. "Eddig egy megnízónk sem kért tőlünk ilyen formátumot" - állítja a Harp Consulting munkatársa.

Íráskészséget igénylő munkakörnél elképzelhető az esszé cv

"Személy szerint nem tartom megfelelőnek az esszé CV alkalmazását. Ez a típus nem praktikus. Nem alkalmas arra, hogy gyorsan rábukkanjunk a bennünket érdeklő információkra, ezért nem elég hatékony" - fejti ki az esszé cv -vel kapcsolatos kételyeit Orosz Krisztina, az Aim To Please személyzeti tanácsadó iroda tanácsadója, aki nehezen tudja elképzelni, hogy az esszé cv a gyakorlatban jól működhet.

A tanácsadó azért hozzáteszi: abban az esetben képzelhető el esszé cv, ha olyan munkakörre keresnek embert, ahol a pályázó íráskészsége számít. Ennek ellenére nem tartja valószínűnek, hogy az esszé cv tömegméretekben megjelenjen a piacon.

Így esszé formában csak akkor küldjünk önéletrajzot, ha ezt a hirdetésben kifejezetten kérik. Az összes többi esetben az amerikai típusú, táblázatos bemutatkozás az elfogadott.